Kiesraad doet niets met bezwaren

Verkiezingen

Er was bezwaar ingediend tegen een besluit. Namelijk het kiezen-op-afstand-experiment. Volgens de algemene wet bestuursrecht bedraagt het bezwarentermijn op zo“n besluit ZES weken. Toch gingen de verkiezingen door.

Het Echte Nieuws was maandag 27 november aanwezig in Den Haag tijdens het bekendmaken van de verkiezingsuitslag om 15.00 uur in de Oude Zaal, Binnenhof 1A te Den Haag.

SCHRIFTELIJK BEROEP NIET MOGELIJK 
De voorzitter van de kiesraad, Henk Kummeling, zei dat het deze keer NIET mogelijk was hiertegen schriftelijk in beroep te gaan. 
Dat staat in het besluit dat minister Nicolaļ op 3 november heeft genomen.

Wel was er een mogelijkheid bezwaren mondeling kenbaar te maken. De heer W. van der Veen, ook aanwezig in de zaal, las daarom zijn tekst duidelijk op. Maar de kiesraad vond het te lang duren en haakte Van der Veen af. 

Andere aanwezigen, o.a. dhr. M. Kuiper, kregen ook de gelegenheid hun bezwaar te verwoorden.

Het Echte Nieuws belde dinsdag 28 november naar de Kiesraad met de vraag wat er met deze bezwaren gedaan wordt.
Mw. Haring van de Kiesraad antwoordde op deze vraag dat de bezwaren vermeld moeten worden in het proces-verbaal.

Dit proces-verbaal wordt samen met de uitslag van de verkiezingen behandeld in de Tweede Kamer op:
29 november 2006 om 14.00 uur.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verkiezingen
Ontwikkelingen rond ongeldigheid verkiezingsuitslag

Zoals blijkt uit het verzoek van Ing. A.M.L. van Rooij van het Ecologisch Kennis Centrum in Sint Oedenrode van 21 dec. 2006, moet minister Atzo Nicolaī van Binnenlandse Zaken op de hoogte zijn geweest van onregelmatigheden rond de verkiezingen. Dat blijkt namelijk uit de datum van de fax en diens …

Verkiezingen
Raad van State kan toveren

In een aantal kranten was gisteren te lezen dat er een kans is dat de stembusuitslag van 22 november nietig wordt verklaard. Bijv. in BN De Stem stond geschreven:“Als gevolg van een experiment met stempassen in tal van gemeenten hebben mogelijk 300.000 tot 400.000 kiezers bij de Tweede Kamerverkiezingen geen stem kunnen …

Verkiezingen
Hoekstra toch geen informateur

Of het moet wel heel vreemd lopen in ons democratisch land als mr. R.J. Hoekstra mag doorgaan om een nieuw kabinet te vormen. Meneer Hoekstra is namelijk in 2002 al aangeklaagd wegens valsheid in geschrifte. Verkiezingen moeten toch écht overnieuw! Even op een rijtje: 21-11-2006Ad van Rooij dient een dag …