Oorzaak dode vogels bekend?

Nederland

Gisteren stond dit in de Telegraaf:

“DEN HELDER – Op het strand tussen Den Helder en Petten zijn de afgelopen dagen enkele tientallen dode zeevogels aangespoeld. De dieren zijn besmeurd met een groengele substantie , die waarschijnlijk op zee is geloosd door een schip. Over een lengte van 40 kilometer lagen groengele plakkaten op het strand, liet een woordvoerder van de Stichting Noordzee maandag weten. Ook het strand van Texel was besmeurd.”
De verslaggever in het begeleidend filmpje (televideo) zegt geen idee te hebben wat het is. 

Op teletekst staat dat het om een bijtende stof gaat waardoor de snavels en de poten van de dieren zijn opgelost

Het Echte Nieuws weet intussen de oorzaak. Herinnert U zich deze nog?


“Op 21 december 2003 verloor het Ethiopische vrachtschip Andinet in zwaar weer ten noordwesten van Texel een deel van de deklading. De containers bevatten vaten met het zwaar giftige Wolmanzout, een mengsel van arseen-, chroom- en koperverbindingen dat wordt gebruikt om naaldhout tegen houtrot te beschermen. Drie containers gingen als geheel overboord, een vierde container brak aan dek open zodat 63 losse gifvaten in zee rolden.

Aanvankelijk was de overheid bang dat de containers en vaten op Texel of Vlieland aan land zouden spoelen.
Als daarbij een ongeluk zou gebeuren en de kankerverwekkende arseenverbindingen vrij zouden komen was er sprake geweest van een acute giframp. De Kustwacht speurde het zeegebied af maar kon geen drijvende containers ontdekken. Toen eenmaal duidelijk was dat ze gezonken waren staakte men de zoektocht omdat het acute gevaar geweken was.

Pas enkele weken na het ongeluk bleek dat de Andinet ook nog ongeveer vijftig lege gifvaten aan boord had staan en kwam aan het licht dat deze vaten al op 21 december waren stukgeslagen waardoor er nog eens 5000 liter gif rechtstreeks in zee stroomde.”

Bron: nioz.nl (Koninklijk Nederlands Instituut Zeeonderzoek) 


WOLMANZOUTEN

Geloof het of niet maar Wolmanzouten worden bewust verwerkt in:
Kinderspeeltoestellen, tuinschuttingen, tuinmeubelen enz..
Het uiterlijk van dit geïmpregneerde hout heeft als kleur geel/groen ( koperuitslag).
Zelfs het aanraken van deze materialen is in het buitenland VERBODEN!!

Een aantal bestanddelen van de Wolmanzouten zijn: koper II oxyde, arseenzuur, chroomtrioxyde ( Chroom VI).
De laatste 2 stoffen zijn vermeld op de lijst van zwarte stoffen voor het milieubeleid, die de Tweede Kamer in 1986 heeft vastgesteld. Deze stoffen zijn hoogst kankerverwekkend en zijn levensgevaarlijk. De stoffen logen uit door de regen en uiteraard in het water (beschoeiing).

Een stukje geschiedenis:
De Nederlandse Petrochemische Industrie is in 1986 een Joint Venture overeengekomen met het Rijk, met als doelstelling:” het op verantwoorde wijze verwerken en verwijderen van chemische afvalstoffen”.
De AVR Chemie BV heet dat bedrijf. Een aantal van de 7 petrochemische bedrijven die daaraan deelnemen zijn: AKZO, DSM, Unilever, Shell en Hoogovens. De Petrochemische industrie die zich jaarlijks moest ontdoen van vele tonnen giftig afval, waaronder arseenzuur en Chroom VI, hoefden dit afval niet meer in kostbare deponieën te laten opslaan.
Nee, het mocht met winst worden verkocht aan de houtimpregneerindustrie.
Het rijk zette bovendien de subsidiekraan wijd open om het gebruik van dit geïmpregneerde hout te stimuleren als instrument om het tropisch hardhout te sparen.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland
Nederland subsidieert vervuiling in China

“De Nederlandse overheid draagt bij aan het instandhouden van twee sterk vervuilende chemiefabrieken in China: 69 miljoen.De Chinese fabrieken krijgen het geld als beloning voor het schoner maken van hun productie. De Nederlandse overheid wil China zo helpen met het terugdringen van milieuvervuiling.Hiermee kan Nederland voldoen aan het Kyoto-protocol, de …

Nederland
Ontwikkelingen rond ongeldigheid verkiezingsuitslag

Zoals blijkt uit het verzoek van Ing. A.M.L. van Rooij van het Ecologisch Kennis Centrum in Sint Oedenrode van 21 dec. 2006, moet minister Atzo Nicolaī van Binnenlandse Zaken op de hoogte zijn geweest van onregelmatigheden rond de verkiezingen. Dat blijkt namelijk uit de datum van de fax en diens …

Nederland
Raad van State kan toveren

In een aantal kranten was gisteren te lezen dat er een kans is dat de stembusuitslag van 22 november nietig wordt verklaard. Bijv. in BN De Stem stond geschreven:“Als gevolg van een experiment met stempassen in tal van gemeenten hebben mogelijk 300.000 tot 400.000 kiezers bij de Tweede Kamerverkiezingen geen stem kunnen …